Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η ανάσταση του Χριστού μας

   Μετά από όλα τα μαρτύρια που πέρασε πάνω στον σταυρό ήρθε η ώρα να φτάσει το πτώμα του στον Τάφο . Οι μυροφόρες οι οποίες είχαν μυρώσει και τυλίξει με ένα σεντόνι το σώμα του Ιησού γύρισαν μετά από λίγες μέρες να  ξαναμυρώσουν  τον Ιησού . Όμως όταν έφτασαν στον τάφο το μόνο που βρήκαν μέσα ήταν ένας άγγελος ο οποίος τους ανακοίνωσε ό,τι ο Χριστός ανέβηκε στους ουρανούς για να κάτσει δίπλα στον πατέρα του .
   Αφού το έμαθαν αυτό οι μυροφόρες αμέσως με χαρά μέσα τους πήγαν να βρουν τους μαθητές και να τους πουν τα χαρμόσυνα νέα . Οι μαθητές πήραν μεγάλη χαρά και κουράγιο για να συνεχίσουν το έργο του Χριστού . Ενώ όλοι οι μαθητές ήταν μαζί ο Θωμάς έλειπε σε μια δουλειά . Όταν γύρισε οι μαθητές του ανακοίνωσαν με χαρά ό,τι ο Χριστός αναστήθηκε . Τότε ο Θωμάς απάντησε ό,τι αν δεν δει ο ίδιος τα καρφιά του Ιησού στα χέρια του δεν θα μπορούσε να πιστέψει . Δύο - τρεις ημέρες μετά την Ανάστασή του ο Κύριος κατέβηκε από τους ουρανούς για να συμβουλέψει τους μαθητές του σχετικά με το έργο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν και επίσης για να δώσει την ευκαιρία στον Θωμά να δει και να αγγίξει τα καρφιά στα ματωμένα χέρια του βασιλεύς της γης . Ο Κύριος δεν εγκατέλειψε τους μαθητές του και για 40 ημέρες τους έλεγε τι να κάνουν και ποια πορεία να ακολουθήσουν . Στην συνέχεια έφυγε στους ουρανούς για να μείνει για πάντα πια στα δεξιά του πατέρα του .
  Η ανάσταση του Χριστού μας είναι το πιο σημαντικό πράγμα που συνέβη σε όλη την ιστορία της Χριστιανικής εκκλησίας . Όλοι οι Χριστιανοί πρέπει να τιμάμε αυτήν την ημέρα και να προσπαθούμε να είμαστε χαρούμενοι παρά τα προβλήματα που μπορεί να έχουμε και να σκεφτόμαστε την θυσία που έκανε ο Κύριος για να είμαστε εμείς τώρα εδώ έτσι όπως είμαστε , με τις πολυτέλειες  μας και ότι είναι απαραίτητο για μία καλή ζωή .

                                                                                                                                       
                                                         Κωνσταντίνος Παλαιολόγος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου