Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση με έναν Ολυμπιονίκη

    Χθες το πρωί ξεκινήσαμε από το σχολείο μας για να πάμε στο 15 δημοτικό σχολείο Δράμας εκεί όπου συναντήσαμε τον Έλληνα ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα . Ο πύρρος Δήμας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο τρεις φορές , στην Βαρκελώνη , στην Ατλάντα και στο Σίδνεϊ . Επίσης κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην Αθήνα το 2004 αν και ήταν τραυματισμένος και κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε αγωνιστεί .
    Όταν συναντήσαμε τον Πύρρο Δήμα καταλάβαμε ότι συμπεριφέρονταν σαν ένας απλός άνθρωπος κι όχι σαν ένας ολυμπιονίκης . Ο Πύρρος Δήμας συμμετείχε στο αγώνισμα της άρσης βαρών . Ξεκίνησε το άθλημα αυτό όταν ήταν 7 , 5 χρονών και τέλειωσε την καριέρα του στα 33 του χρόνια . Ο Πύρρος Δήμας κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ επειδή σήκωσε πάρα πολλά κιλά . Μας είπε ότι δεν πρέπει να μην τα παρατάμε ποτέ και ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε πρωταθλητισμό , όμως πρέπει να βάλουμε τον αθλητισμό στην ζωή μας . Όταν ο Πύρρος Δήμας σήκωνε βάρη δεν υπήρχε Έλληνας να βλέπει στην τηλεόραση άλλο κανάλι από αυτό που μετέδιδε τον αγώνα του Πύρρου Δήμα . Το πρώτο του χρυσό μετάλλιο το κέρδισε το 1992 στην Βαρκελώνη και το πανηγύρισε με πολύ μεγάλη χαρά .
    Ο Πύρρος Δήμας έκανα όλους τους Έλληνες υπερήφανους και το 2004 ζορίστηκε πάρα πολύ για να δώσει στην Έλλαδα το χάλκινο μετάλλιο και να κάνει τους Έλληνες τόσο χαρούμενους που το πανηγύρισαν σαν να είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο . Ο Πύρρος Δήμας είναι ένας άνθρωπος που πιστεύω ότι όλοι θα ήθελαν να του μοιάξουν έστω και λίγο .

 
                                                        THE END !!!
                                                                 END !!!

3 σχόλια: