Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η  ΣΧΟΛΙΚΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

    Στο σχολείο μας λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Τα βιβλία προέρχονται από την παλιά βιβλιοθήκη του σχολείου αλλά τα περισσότερα είναι προσφορές από τους ίδιους τους μαθητές του σχολείου μας.
    Ο χώρος είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να προσελκύει τους μικρούς αναγνώστες.
Εξωτερικά, όπως θα δείτε και παρακάτω στις φωτογραφίες, έχει τη μορφή κάστρου που όλοι το ονομάζουμε << κάστρο της γνώσης >>. Μοιάζει σαν εικόνα που ξέφυγε από παραμύθι. Όταν μπαίνει κανείς μέσα στη βιβλιοθήκη μπορεί να δει μια μεγάλη συλλογή βιβλίων τοποθετημένα σε όμορφα ξύλινα ράφια αριθμημένα και και πάντα τακτοποιημένα.
    Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι πως τη  λειτουργία της βιβλιοθήκης την αναλαμβάνουν οι μαθητές  της ΣΤ τάξης κάθε σχολικής χρονιάς σε συνεργασία με το δάσκαλο ή την δασκάλα τους.
Έτσι σε κάθε διάλειμμα οι μαθητές του σχολείου επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη για δανεισμό ή για επιστροφή βιβλίου και εξυπηρετούνται από τους υπεύθυνους για τη βιβλιοθήκη μαθητές.
     Μπορεί η βιβλιοθήκη μας να καταλαμβάνει έναν μικρό μόνο χώρο στο σχολείο αλλά η θέση της στην καρδιά όλων είναι τεράστια.                                                  Οι μαθητές του ΣΤΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου