Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ανακύκλωση ,λίγα λόγια .....γενικά



H ΑΝΑΚΥKΛΩΣΗ

Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε δεν είναι πλέον αγαθό για τον άνθρωπο. Στη διαδικασία αυτή συνήθως τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται αγαθά.
Δεν υπάρχει σήμερα ολοκληρωμένη πολιτική για την προώθηση της ανακύκλωσης στη χώρα μας, όπως νομοθετικές ρυθμίσεις, ενημέρωση, επενδύσεις. Δεν έχει φτάσει ακόμη τα υψηλά ποσοστά που έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Η σπατάλη του χαρτιού ασκεί υπερβολικές πιέσεις πάνω στα δάση του πλανήτη. Αν μειώσουμε την περιττή κατανάλωση χαρτιού, αν βελτιώσουμε τα προγράμματα ανακύκλωσης, μπορούμε να ελαφρύνουμε τις πιέσεις που ασκούνται στα δάση. Αυτό θα επιτρέψει και την περιβαλλοντικά σωστή ολοκληρωμένη διατήρηση των δασών.
  Τα οφέλη της ανακύκλωσης είναι γνωστά. Η ανακύκλωση συμβάλλει στη βιώσιμη  ανάπτυξη από την οικονομική περιβαλλοντική και κοινωνική πλευρά της. Διασφαλίζει κοινωνική ισότητα και θέσεις εργασίας. Η απόρριψη των αποβλήτων στο περιβάλλον προκαλεί πολλούς κυνδύνους.Άποβλητα όπως οι μπαταρίες ηλεκτρικά ειδη ελαια πλαστικά και πολλά ακομη προκαλλούν επιπτώσεις στο εδαφος στο νερό τα οποια ειναι βλαβερα στον άνθρωπο και σε άλλους οργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και τον θάνατο.
 Η ανακύκλωση στην πόλη μας είναι πλεον γεγονός,είναι μια πραγματικότητα και κάθε πολίτης πρέπει να συμβάλει για την επιτυχία της.Με αφορμή την διανομή των μπλε τσαντών πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στην ενέργεια αυτή.Με την ατομική ενέργεια μας θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και να αναπτύξουμε την συνείδηση της ανακύκλωσης.
Τα οφέλη της είναι πολλά και σημαντικά για όλους μας.Είναι ευθύνη όλων, είναι τρόπος ζωής, για να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδία μας
ΤΣΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ.

7 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ τέλειες και μοναδικές οι ζωγραφιές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σου Μαρίνα που σκέφτεσαι τους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο!!!!!!!

    ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία ζωγραφιά και άρθρο Μαρίνα μου.
    Παναγιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή