Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μπέργκερ κοτόπουλου

Μία συνταγή που θα σας μαγέψει!
Υλικά:
Για τα μπιφτέκια:
1/2 κιλό κιμά από κοτόπουλο
3 φρυγανιές
1 κολοκυθάκι σε χοντρά κομμάτια
1 καρότο σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια
5-6 κλαδάκια μαϊντανό χοντροκομμένα(προαιρετικά)
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι(προαιρετικά)
Για τη διακόσμηση:
6 ψωμάκια για μπέργκερ
μαρούλι
ντομάτα
5 κουτ. σούπας μαγιονέζα ανακατεμένη με 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση:
Βάζω τις φρυγανιές στο μούλτι και τις κάνω σκόνη. Την αδειάζω σε ένα μπωλ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου. Βάζω το κρεμμύδι, το καρότο, τον μαϊντανό και το κολοκύθι στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο και τα τρίβω. Προσθέτω το μείγμα στον κιμά του κοτόπουλου, προσθέτω το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη μουστάρδα και ανάλογο αλατοπίπερο. Ζυμώνω τα υλικά για 2-3 λεπτά να γίνουν ομοιογενές μείγμα και το πλάθω σε 6 μπιφτέκια. Τα αφήνω στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστώ.
Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ και τοποθετώ τη σχάρα ψηλά. Λαδώνω ένα ταψάκι και τοποθετώ πάνω τα μπιφτέκια. Τα ψήνω μέχρι να ροδίσουν πρώτα από την μία και μετά από την άλλη πλευρά.
Κόβω τα ψωμάκια στη μέση και τα αλείφω πάνω κάτω με το μείγμα της μαγιονέζας. Τοποθετώ από ένα μπιφτέκι κοτόπουλου στο καθένα, μαρούλι, ντομάτα και σερβίρω αμέσως.
                                                                                                                          Θεοδοσία Παυλίδου



5 σχόλια: