Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΝΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΟΥ << ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥ>>

                         2 ΣΠΆΛΕΣ ΑΡΝΊΣΙΕΣ .                                 ΥΛΙΚΆ:
                         ΒΟΎΤΥΡΟ ΑΛΆΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΈΡΙ
                         200 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ ΤΥΡΊ ΦΈΤΑ , ΚΟΜΜΈΝΗ ΣΕ
                          ΜΙΚΡΟΎΣ ΚΎΒΟΥΣ .
                         50 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ ΠΑΡΜΕΖΆΝΑ ΤΡΙΜΜΈΝΗ
                         50 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ ΚΕΦΑΛΟΤΎΡΙ Τριμμένο.
                         4 ΑΥΓΆ ΧΤΥΠΗΜΈΝΑ
                         1/2 ΦΛΙΤΖΆΝΙ   ΤΣΑΓΙΟΎ ΨΊΧΑ ΑΠΌ ΜΠΑΓΙΆΤΙΚΟ ΨΩΜΊ.
                           4 Σκελίδες ΨΙΛΟΚΟΜΜΈΝΟ ΣΚΌΡΔΟ.
                            200 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ ΑΜΠΕΛΌΦΥΛΛΑ
                            1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΎ ΤΣΑΓΙΟΎ ΒΟΎΤΥΡΟ.
                             ΜΑΪΝΤΑΝΌ  ΨΙΛΟΚΟΜΜΈΝΟ ΚΑΙ ΆΝΗΘΟ.
                                    ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
                             1.Αφαιρείτε τα κόκαλα από τις σπάλες, τις αλείφετε με βούτυρο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και από τις τις δύο πλευρές.
                              2.Αναμιγνύετε τα τυριά,τα αυγά ,την ψίχα ψωμιού ,και το σκόρδο . Χωρίζετε το μίγμα σε δύο μέρη και το απλώνετε πάνω στις σπάλες . Τις  τυλιγετε  σε ρολά , που τα βάζετε πάνω σε δυο διπλές στρώσεις απο αμπελόφυλλα και κατόπιν σε λαδόχαρτο βουτυρωμένο.Τα δένετε σφιχτά με σπάγκο και τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί.Αλείφετε και  το χαρτί με λάδι και ψήνετε τις σπάλες σε μέτριο φούρνο, 11/2 .ώρα  Σερβίρετε τα ρολά , κομμένα σε φέτες , με σάλτσα ψητού λεμονάτη, με κολοκυθάκια ω γκρατεν , με πατάτες κροκέτες και με ντομάτα γκλασέ.
                                                           ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΦΥΛΑΚΤΟΥ

6 σχόλια: