Υλικά:
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
1) 1 κιλό φράουλας (περίπου 4 κούπες)
2) 2 κούπες ζάχαρη ή ¾ κούπας ζαχαρίνη
3) 2 κούπες νερό
2) 2 κούπες ζάχαρη ή ¾ κούπας ζαχαρίνη
3) 2 κούπες νερό
4) 1 χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
Αφού πλύνω πολύ καλά τις φράουλες τις κόβω σε μικρά κομμάτια. Μετά τις περνάω από το μπλέντερ για να πολτοποιηθούν.Στη συνέχεια, βάζω σε μία κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα σιρόπι.Έπειτα το αφήνω να κρυώσει. Σε ένα μεταλλικό μπόλ ή δοχείο, βάζω τον πολτό φράουλας που έχω φτιάξει και το σιρόπι- αφού έχει κρυώσει- και τέλος προσθέτω τον χυμό λεμονιού.Τοποθετώ το μείγμα στην κατάψυξη και όταν δώ ότι παγώνει (περίπου 2 ώρες) το βγάζω και το χτυπάω στο μίξερ.Κατόπιν το ξαναβάζω στην κατάψυξη (για άλλες 2 ώρες),και επαναλαμβάνω την διαδικασία με το μίξερ για να γίνει πιο αφράτο.Το αφήνω για 1-2 ώρες ακόμα μέχρι!!!
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Ποιος τρώει παγωτό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ
Πεντανοστιμο φαινεται... Ποιος ομως το εγραψε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω φάει γρανίτα φράουλα αλλά δεν έχω φάει σπιτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη δικιμάσω.
Θεοδοσία
καλό μου ακούγεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαναγιώτα