Υλικά για τη φόρμα:
1 φόρμα διαμέτρου 25 εκ.
3-4 μήλα πράσινα καλά πλυμένα
100 γρ. ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
50 γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή(προεραιτικά)
Υλικά για το κέικ:
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
100 γρ. αραβοσιτέλαιο
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι(προεραιτικά)
250 γρ. αλεύρι
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Προθερμάινετε το φούρνο στους 180οC.Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε το κοτσάνι και τα κουκούτσια από τα μήλα, δημιουργώντας ένα τούνελ κατά μήκος στο κέντρο τους.Κόβετε το μήλο σε φέτες πάχους λίγο πιο χοντρές απο 1 δάχτυλο και αφαιρείτε γύρω γύρω της φλούδας.Δημιουργείτε με αυτόν τον τρόπο φέτες με τρύπα στη μέση με τις οποίες και στρώνετε τον πάτο της φόρμας σας.Καλύπτετε τα κενά της φόρμας με σταφίδες.
Μοιράζετε από πάνω ομοιόμορφα τα κυβάκια του βουτύρου, σκορπάτε τη ζάχαρη και ψήνετε τα μήλα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνουν διάφανα και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα από κάτω.
Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να απρίσει, να τριπλασιαστεί σε όγκο και να γίνει σαν αφρός.Προσθέτε το γιαούρτι, το αραβοσιτέλαιο, τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού χτυπώντας για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν στη ζύμη.Σταματάτε το μίξερ και ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Τα ρίχνετε σταδιακά στο μίγμα των αυγών μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Όταν είναι έτοιμα τα μήλα, τα βγάζετε από το φούρνο και αδειάζετε από πάνω το μίγμα του κέικ.Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170oC και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του.Όταν βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγει στεγνό, είναι έτοιμο.Ξεφουρνίζετε το κέικ και μετά από λίγο το αναποδογυρίζετε με προσοχή σε σχάρα και αφήνετε να κρυώσει.Το μεταφέρετε σε πιατέλα κια σερβίρετε.
Αυτή τη συνταγή την έχω κάνει και είναι πεντανόστιμη!!!!!!!
ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ
1 φόρμα διαμέτρου 25 εκ.
3-4 μήλα πράσινα καλά πλυμένα
100 γρ. ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
50 γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή(προεραιτικά)
Υλικά για το κέικ:
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
100 γρ. αραβοσιτέλαιο
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι(προεραιτικά)
250 γρ. αλεύρι
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Προθερμάινετε το φούρνο στους 180οC.Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε το κοτσάνι και τα κουκούτσια από τα μήλα, δημιουργώντας ένα τούνελ κατά μήκος στο κέντρο τους.Κόβετε το μήλο σε φέτες πάχους λίγο πιο χοντρές απο 1 δάχτυλο και αφαιρείτε γύρω γύρω της φλούδας.Δημιουργείτε με αυτόν τον τρόπο φέτες με τρύπα στη μέση με τις οποίες και στρώνετε τον πάτο της φόρμας σας.Καλύπτετε τα κενά της φόρμας με σταφίδες.
Μοιράζετε από πάνω ομοιόμορφα τα κυβάκια του βουτύρου, σκορπάτε τη ζάχαρη και ψήνετε τα μήλα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνουν διάφανα και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα από κάτω.
Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να απρίσει, να τριπλασιαστεί σε όγκο και να γίνει σαν αφρός.Προσθέτε το γιαούρτι, το αραβοσιτέλαιο, τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού χτυπώντας για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν στη ζύμη.Σταματάτε το μίξερ και ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Τα ρίχνετε σταδιακά στο μίγμα των αυγών μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Όταν είναι έτοιμα τα μήλα, τα βγάζετε από το φούρνο και αδειάζετε από πάνω το μίγμα του κέικ.Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170oC και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του.Όταν βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγει στεγνό, είναι έτοιμο.Ξεφουρνίζετε το κέικ και μετά από λίγο το αναποδογυρίζετε με προσοχή σε σχάρα και αφήνετε να κρυώσει.Το μεταφέρετε σε πιατέλα κια σερβίρετε.
Αυτή τη συνταγή την έχω κάνει και είναι πεντανόστιμη!!!!!!!
ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ
oraio fenete pios to egrace.vaia
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου τρέχουνε τα σαλια !
ΑπάντησηΔιαγραφήΠού να έρθω?
κ Ελε
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήσυμφωνώ κηρία Ελένη τέλειο φένεται γιάμη γιάμη αλλα πιος το έγραψε????????????
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΜΜΜΜΜ ΤΕΛΕΙΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΡΙΝΑ
Μμμμμμ φαίνεται πολύ νόστιμο!!! Αλλά φαίνεται και λίγο δύσκολο για να το φτιάξεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣταυρουλα