Υλικά:
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι μέχρι μέχρι να ροδίσει . Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να λιώσει. Όταν ροδίσει το σιμιγδάλι ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη πάνω στο σιμιγδάλι .Το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει .Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα
Το βάζουμε σε μια πιατέλα και το στολίζουμε με κομματάκια γλυκό πορτοκάλι και το σιρόπι του γλυκού. Μαριαλένα φυλακτού
Ωραία παραδοσιακή συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΥΡΙΑ
ΔιαγραφήΠοτέ δεν έχω φάει χαλβά με πορτοκάλι.ΒΑΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήηρθε η στιγμη να τον κανεισ και να τον δοκιμασεις
ΔιαγραφήΧαλβάς με πορτοκάλι...πολύ παράξενο θέλω πολύ να δοκιμάσω!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣταυρούλα
Τον τρώω και σκέτο το χαλβά αλλά με πορτοκάλι είναι υπέροχος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την κάνω τη συνταγή.
Θεοδοσία