Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Υλικά:

1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
                                                                             Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε  το λάδι με το σιμιγδάλι μέχρι μέχρι να ροδίσει . Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να λιώσει. Όταν ροδίσει το σιμιγδάλι ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη πάνω στο σιμιγδάλι .Το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει .Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα 
Το βάζουμε σε μια πιατέλα και το στολίζουμε με κομματάκια γλυκό πορτοκάλι και το σιρόπι του γλυκού.                                                             Μαριαλένα φυλακτού     

6 σχόλια: