Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το περιπλανώμενο πνεύμα

                                              Το περιπλανώμενο πνεύμα είναι ένα από τα αγαπημένα μου
                                  βιβλία. Η ιστορία γίνετε τα πολύ παλιά χρόνια πριν ανακαλυφτεί το χαρτί,τότε που οι άνθρωποι ζούσαν σε φατρίες. Ένα παιδί που είχε ζήσει μόνο 13 καλοκαίρια άνηκε στην φατρία των λύκων.Όμως από τότε που είχε σκοτωθεί ο  πατέρας του από μια αρκούδα ζούσε στην φατρία των κορακιών.Εκεί είχε και μια πολύ καλή του φίλη την Ren.Ο Torak  (ο ήρωας του βιβλίου) είχε το χάρισμα να μιλάει και να  συνεννοείται με τους λύκους. Είχε κάποτε έναν καλό φίλο έναν λύκο που ήταν πάρα πολύ δεμένpin αλλά χάθηκαν μετά τον θάνατο του μπαμπά του Torak .Κάποια στιγμή όμως στην φατρία των κορακιών και γενικά σε όλο το δάσος ξεσπάει μια φρικτή αρρώστια η οποία πρώτα σε κάνει να τρελαθείς και μετά σε σκοτώνει. Ο Torak ήταν ο μόνος που μπορούσε να πάει να βρεI την γιατρειά στο δάσος αλλά ο αρχηγός τον προειδοποίησε να μην πάει γιατί οι ψυχοφάγοι (κάποιοι άσπλαχνοι άνθρωποι ) έφεραν την αρρώστια για να φανερωθεί ο Torak.
Οι ψυχοφάγοι τον ήθελαν για το χάρισμα του.Ο Torak πίστευε ότι ήθελαν το χάρισμα με τους λύκους,αλλά όχι δεν ήθελαν αυτό.ΟTorak είχε ένα επιπλέον χάρισμα που δεν ήξερε αλλά δεν του το έλεγε κανείς.Ο Torak πήγε το δάσος για να βρεί την γιατρειά. Συναντάει πολλούς \κίνδυνος και καταλήγει στην θάλασσα στην φατρία της φώκιας .Εκεί γνωρίζει καινούριους φίλους. Στην πορεία του να βρει την γιατρεία τον ακολούθησε η φίλη του η Ren.Κάποια στιγμή ο Torak ξαναβρίσκει τον λυκαδερφό  του και μαθαίνει ότι το χάρισμα που είχε είναι ότι είναι περιπλανώμενο πνεύμα!!!!!!!!!!!!!              
    Εμένα μου άρεσε αυτό το βιβλίο γιατί με έκανε να νιώθω ότι ήμουν και εγώ μέσα. Είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο που σίγουρα θα το αγαπήσουν όλα τα παιδιά του κόσμου!!!!
Σταυρούλα

5 σχόλια: