Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Τσόου Τσόου -ένα σπάνιο ζώο....


Ιστορία     Το Τσόου τσόου κατάγεται από την Κίνα. Το Τσόου τσόου το είχαν για κυνήγια, πολέμους και σαν φύλακες αυτό το σκυλί με τόσο πολύ γούνα.Τα Τσόου τσόου οι κάτοικοι τα χρησιμοποιούσαν σαν φαγητό έπερναν την γούνα και την έκαναν ρούχα. Αυτά τα σκυλιά πρωτοεμφανίστηκαν στην Ευρώπη τα είχαν δώσει στην βασίλισσα Βικτόρια η αναπαραγωγή του είχε γίνει στην Αγγλία το 1887.

Περιγραφή Το Τσόου τσόου είναι μεσαίου μεγέθους το ύψος τους είναι 46 μέχρι 56 εκ. το βάρος τους είναι 18 μέχρι 25 κιλά το Τσόου τσόου έχει συνηθισμένο χρώμα κυρίως καφέ  γκρίζo και μαύρο. Θυμίζει και το τρίχωμα του λιονταριού. Η γλώσσα του είναι μπλε ή μαύρη.

Χαρακτήρας Τα Τσόου τσόου είναι ευγενικά, υπομονετικά με την οικογένειά τους αλλά και με τους ξένους είναι αυταρχικά, επίμονα και σοβαρά, επίσης δεν πειράζει τα παίδια. Ανήκει σε κυρίαρχη ράτσα.Αφού είναι κυρίαρχο πρέπει να έχει και κυρίαρχο ιδιοκτήτη.

Φροντίδα πριν πάρετε Τσόου τσόου. Τα Τσόου τσόου θέλουν πολύ περιποίηση κυρίως χτένισμα έχει υγιές τρίχωμα πλούσιο, είναι ευαίσθητο σε αλεργίες, σε δερματικές παθήσεις και δυπλασία ισχίων. Έχει πολύ χαμηλή αντοχή στην αναισθησία και μπορεί να ζήσει σε θερμά κλήματα.



3 σχόλια:

  1. Σου εύχομαι να αποκτήσεις ένα τέτοιο ζωάκι Θένια μου.

    Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχαχαχχαχ πολύ ενδιαφέρον ζώο




    Σταυρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι χαριτωμενο!Εγω το τσου-τσου το πρωγνωρισα απο μια συγκηνητικη ταινια.Τωρα εμαθα και την ιστορία του.
    Μαρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή